V PRAVONÍNĚ JSME ROZJELI REPRÍZOVÁNÍ POSLEDNÍHO VÍKENDU

09.10.2022 22:15
Poslední říjnový den se ochotnická srdce divoce rozbušila - konečně je tu repríza Posledního víkendu! Místo činu - Spolkový dům Pravonín.
Konání úkladné (divadelní) vraždy však bylo ohroženo. Den před představením nám ochuravěla představitelka služebné Doris (snad jí brzy bude hej) a naše šedá kůra mozková vymýšlela, co s tím uděláme. Nápadů na řešení vzniklo více, ale nejlepším řešením bylo roli zachovat v plném rozsahu a najít odvážlivce, který do sebe Doris přes noc vstřebá, před představením si její scény vyzkouší a pak to rozjede na jevišti. Eliška Kohoutová, žákyně Základní umělecké školy ve Vlašimi, je tím odvážným děvčetem! Představení je odehráno a my nemůžeme jinak, než Elišce hlasitě zatleskat a smeknout před ní klobouk!!!
V Pravoníně jsme si také rozšířili improvizační schopnosti v oblasti stavby scény. Do nového mobilního pódia se totiž nesmělo vrtat, a tak jsme kulisy museli ukotvit jinak, než jsme zvyklí. Podařilo se. Uf!
A pak rychle do kostýmů, učesat se, nalíčit, nastartovat zvuk a světla a hraje se. Stát po dlouhé době na jevišti je senzační pocit! Děkujeme, Pravoníne! Děkujeme i za vlídné organizátory, vnímavé diváky a lahodnou večeři.